Kurser

Dansglädjen är elden som driver Lindustry framåt och därför är den central i våra kurser. Vi lägger stor vikt vid bra grundteknik och musikalitet eftersom det är nyckeln till att ha roligt på dansgolvet tillsammans med andra. Målet är kurser som ger glädje och utveckling samt en levande socialdansscen.

Nästa steg, hur anmäler jag mig?

Hur gör man för att anmäla sig till en kurs? Här finns information om anmälning, betalningar och avanmälning.

Kursutbud

Våra kurser rullar terminsvis, vår och höst. Mer spontana workshops, “prova på” och andra aktiviteter dyker också regelbundet upp i kalendern.

Solojazz

Vi har andra kursnivåer än andra arrangörer. Läs nivåbeskrivningarna noga! 
Kurserna blir roligast och mest lärorika om dansnivån på deltagarna är jämn.

Tänk på följande när du väljer nivå på kurs:

* Fråga dig inte bara vad du har lärt dig innan, utan främst: Hur bra är du på det du gör? Kan du utföra allt på ett bra sätt på socialdansgolvet?
* Det ska vara en självklarhet att gå kursnivåerna flera terminer innan du tar steget till nästa nivå. 
* Det finns generellt ett stort problem att många går vidare i nivåerna för snabbt. Detta ger grupper med ojämn dansnivå och gör det svårt att lära ut planerat material. Tänk på att ditt val påverkar gruppen och dina danspartners.
* Känner du dig osäker, välj den lägre nivån. Då kan du ta till dig mer av kursens material och få användning av det på socialdansgolvet.
* Nyckeln till att ha roligt på socialdansgolvet är att förstå och behärska grunderna i dansen. Bra grundläggande föra-/följateknik, väl genomförda grundsteg och ett fåtal turer är mycket mer uppskattat än många turer som utförs mindre bra.
* Dansnivå är ett mått på bl.a. din förmåga att föra/följa, kroppskontroll, rytmkänsla och förmåga att improvisera. Dansnivån är inte per automatik högre ju fler år du gått kurs utan beror på talang och tidigare erfarenhet av dans.
* Har du lite svårt för takt och/eller koordination av rörelse till musik? Välj en lägre nivå eftersom du där kan få igång din dans när allt material inte är nytt.

 

Angående hösten år 2020

Lindustry har tagit beslut om att skjuta upp solojazzkurserna till oktober för att vänta ut en eventuell andra våg av Covid-19, med reservation för att kurserna kommer flyttas ytterligare eller ställas in beroende på läget.

Nytt datum för kursanmälan är den 20e september! 

Fokus under hösten kommer vara solojazz och kommer erbjudas på olika nivåer och med olika inriktningar för att fortsätta hålla distans till varandra. För att minska risken för spridning av corona-viruset kommer vi att anpassa tider och antal deltagare.

Vi hoppas att ni föreningsmedlemmar är sugna på att testa det nya upplägget under hösten!

Start Dag & tid Plats Ledare    
Solojazz 2
Tis 18.30-19.45 5 ggr. Start 13/10. Studiefrämjandet Norrköping.
Ledare Anna, Carina, Hanna.
13/10 Tis 18.30-19.45 5 ggr Studiefrämjandet Norrköping Anna, Carina, Hanna Stängd Fullbokad. Nya anmälningar placeras på kölista
Solojazz 3
Tis 19.00-20.15 5 ggr. Start 13/10. Studiefrämjandet Norrköping.
Ledare Erika.
13/10 Tis 19.00-20.15 5 ggr Studiefrämjandet Norrköping Erika Stängd Begränsad platstillgång. Plats finns men majoriteten av platserna är redan bokade
Solojazz 1
Tors 18.30-19.45 5 ggr. Start 15/10. Studiefrämjandet Norrköping.
Ledare Johnny.
15/10 Tors 18.30-19.45 5 ggr Studiefrämjandet Norrköping Johnny Stängd Fullbokad. Nya anmälningar placeras på kölista

Hitta rätt!

Vi har samarbete med Studiefrämjandet vilket innebär att vi får använda deras fina danssalar på Kvarngatan/Kungsgatan för kurser och Casual swing. Våra terminskurser hålls på tisdagar och torsdagar så boka in dessa dagar i kalendern