Kurser

Dansglädjen är elden som driver Lindustry framåt och därför är den central i våra kurser. Vi lägger stor vikt vid bra grundteknik och musikalitet eftersom det är nyckeln till att ha roligt på dansgolvet tillsammans med andra. Målet är kurser som ger glädje och utveckling samt en levande socialdansscen.

Nästa steg, hur anmäler jag mig?

Hur gör man för att anmäla sig till en kurs? Här finns information om anmälning, betalningar och avanmälning.

Kursutbud

Våra kurser rullar terminsvis, vår och höst. Men workshops, “prova på” och andra aktiviteter kan också dyka upp.

Workshop
Start Dag & tid Plats Ledare    
Intensivkurs grundnivå april
Start 25/4. Lör & Sön, 11:00-16:30 inkl 1,5 h lunch 2 ggr.
25/4 Lör & Sön, 11:00-16:30 inkl 1,5 h lunch 2 ggr Direkt Plats finns
Lindy Hop terminskurs

Vi har andra kursnivåer än andra arrangörer. Läs nivåbeskrivningarna noga! 
Kurserna blir roligast och mest lärorika om dansnivån på deltagarna är jämn.

Tänk på följande när du väljer nivå på kurs:

* Fråga dig inte bara vad du har lärt dig innan, utan främst: Hur bra är du på det du gör? Kan du utföra allt på ett bra sätt på socialdansgolvet?
* Det ska vara en självklarhet att gå kursnivåerna flera terminer innan du tar steget till nästa nivå. 
* Det finns generellt ett stort problem att många går vidare i nivåerna för snabbt. Detta ger grupper med ojämn dansnivå och gör det svårt att lära ut planerat material. Tänk på att ditt val påverkar gruppen och dina danspartners.
* Känner du dig osäker, välj den lägre nivån. Då kan du ta till dig mer av kursens material och få användning av det på socialdansgolvet.
* Nyckeln till att ha roligt på socialdansgolvet är att förstå och behärska grunderna i dansen. Bra grundläggande föra-/följateknik, väl genomförda grundsteg och ett fåtal turer är mycket mer uppskattat än många turer som utförs mindre bra.
* Dansnivå är ett mått på bl.a. din förmåga att föra/följa, kroppskontroll, rytmkänsla och förmåga att improvisera. Dansnivån är inte per automatik högre ju fler år du gått kurs utan beror på talang och tidigare erfarenhet av dans.
* Har du lite svårt för takt och/eller koordination av rörelse till musik? Välj en lägre nivå eftersom du där kan få igång din dans när allt material inte är nytt.

Från och med hösten 2019 kommer vi ha samarbete med Studefrämjandet och hålla kurser i deras lokaler på kungsgatan/kvarngatan i Norrköping.

Casual swing kommer ligga på tisdagar direkt efter kurserna, kl 20.00.

Anmälan till våren 2020 terminskurser öppnar den 15 december! 

 

Start Dag & tid Plats Ledare    
Nivå Utveckling VT-20
Start 11/2. Tis 18.30-20.00 10 ggr.
Ledare Benny, Linda.
11/2 Tis 18.30-20.00 10 ggr Studiefrämjandet Norrköping Benny, Linda Stängd 3 platser kvar för förare. Fullbokad för följare.
Solojazz VT-20
Start 13/2. Tors 19.45-21.00 10 ggr.
Ledare Erika.
13/2 Tors 19.45-21.00 10 ggr Studiefrämjandet Norrköping Erika Stängd Fullbokad. Nya anmälningar placeras på kölista
Nivå Grund VT-20
Start 13/2. Tors 18.00-19.30 10 ggr.
Ledare Adam, Louise.
13/2 Tors 18.00-19.30 10 ggr Studiefrämjandet Norrköping Adam, Louise Stängd Fullbokad för både förare och följare. Nya anmälningar placeras på kölista
Nivå Fördjupning VT-20
Start 18/2. Varannan vecka, jämna veckor, 5 ggn 5 ggr.
Ledare Johnny, Carina.
18/2 Varannan vecka, jämna veckor, 5 ggn 5 ggr Studiefrämjandet Norrköping Johnny, Carina Stängd Begränsat antal platser kvar. Merparten av platserna är redan bokade
Presentkort

Sprid glädje genom att ge bort ett presentkort!
Presentkortet kan användas till att betala avgift för föreningens aktiviteter, medlemskap och artiklar. Du köper presentkortet genom att boka/anmäla dig själv som ansvarig och den glada mottagaren som deltagare. Belopp väljer du under bokningen.

Start Dag & tid Plats Ledare    
Presentkort
Info

Hitta rätt!

Till hösten kommer vi ha samarbete med Studiefrämjandet vilket innebär att vi får använda deras fina danssalar på Kvarngatan/Kungsgatan och att Casual Swing återigen blir på tisdagar! Våra terminskurser kommer hållas på tisdag samt torsdag så boka in dagarna i kalendern