Välkommen att fira World Lindy Hop Day på Hemgården i Norrköping! 🌍✨

Arrangemanget är ett årligen återkommande samarbete mellan föreningarna Lindustry Norrköping och Linköping Air Swing. World Lindy Hop Day firas i hela världen den 26 maj, på dansikonen Frankie Mannings födelsedag och till minnet av hans ära. Vi passar också på att fira Mors dag och vår härliga gemenskap mellan våra swingdansföreningar i Norrköping och Linköping ❤️

Här hittar du facebookeventet för arrangemanget.

SCHEMA

Kl 12.20-12.30
Lindy hop-flashmob i Lindens köpcentrum! Socialdans och Shim sham. Alla kan delta! Mer info och anmälan här.

Kl 13.00-16.00
Gratis dansworkshops på olika nivå samt Prova-på Lindy Hop
(Skrolla ner för mer info om respektive workshop!)

Kl 16.00-17.00
Pastaparty – Gemensam matlagning! Mer info och föranmälan hittar du här: (Länk till anmälan)Fixa vintage-frillan! Vi testar oss fram och gör olika frisyrer anpassade för socialdans.

Kl 17.00-18.00
Matbreak.

Kl 18.00-21.00
Socialdans till fantastiska AIRCRAFT BIG BAND varvat med swing-DJ.

Under dagen kommer det eventuellt också att finnas ett Vintage Corner där du kan köpa och sälja kläder, skor och accessoarer – mer info om detta kommer.

KOSTNAD

Entré socialdans medlemmar (Lindustry eller Linköping Air Swing): 120 kr
Entré socialdans Icke medlemmar: 160 kr
Fikabuffé socialdans: 40 kr
Pastaparty: 50 kr (obs: Förbokas och förbetalas! Skrolla ner för mer info)
Övriga workshops: 0 kr.

Vi ser gärna att man betalar via swish.

Psst! Eftersom det lämpligt nog är Mors dag så får alla medföljande mammor gratis entré på socialdansen! (om de inte redan dansar såklart) Så ta med din mamma på en svängom eller möjlighet att bara sitta och njuta av storbandsswing – det förtjänar hon!

FÖRTÄRING

☕️ Under dagen kommer det finnas ett Jazzcafé på Hemgården där man kan köpa dryck, mackor och enklare fika.
Under kvällsdansen kommer det finnas enklare fikabuffé till försäljning (varmt välkommen att bidra med något bakverk till fikabordet om du vill!)

🥗 Det kommer finnas en begränsad yta i kylskåp för den som önskar ta med egen mat. Annars finns restauranger och affärer i centrum (ca 15 min promenad) alternativt på Kungsgatan (ca 10 min promenad). Observera att det är söndag och vissa ställen kan ha stängt.

🍝 Om du är intresserad finns även möjlighet för 20 personer att laga gemensam mat innan socialdansen. Skrolla ner för mer info och att boka din plats.

HJÄLPA TILL? HÄRLIGT!

För att en sån här händelserik dag ska fungera smidigt behöver vi volontärer som hjälper till med exempelvis entrékassa, att kolla till serveringsköket under dansen och snabbstäda efter socialdansen. Läs mer och signa upp dig här! (lättast att skriva i dokumentet via dator – hör av dig om det strular!)

Stort tack från initiativtagarna Anna Gustafsson (Lindustry) och Karl Munsin (Linköping Air Swing)! Den här dagen skapar vi ihop och det blir vad vi gör den till! ⭐️

Varmt välkomna!
Swingdansföreningarna Lindustry och Linköping Air Swing

BESKRIVNINGAR WORKSHOPS

Kl 13.00-13.50

🔹WORKSHOP: “SWING OUT-VARIATIONER”
Beskrivning: I den här workshopen utforskar vi olika varianter av swingouts. Det inkluderar handfattningar, variationer i fotarbete och kreativa sätt att leda och följa.

Nivå: För dig som dansar lindy hop på nivå fördjupning/medel-medelavancerad och kan utföra en swing out på ett kontrollerat sätt till olika tempo.
Ledare: Agnes Söderlund och Christian Skoog
Lokal: Stora salen

🔸WORKSHOP: “SLOW LINDY”
Beskrivning: Den här Lindy Hop-workshopen är avsedd för dem som har svårt att känna sig bekväma när musiken saktar ner i en social dans. Vi kommer att fokusera på att maximera möjligheterna som en långsam rytm ger oss – både när det gäller kroppsteknik och dansdynamik!

Nivå: För dig som dansar lindy hop på nivå utveckling/nybörjarmedel.
Ledare: Laura Carra och Diego Stingo
Lokal: Folkdanssalen

Kl 14.00-14.50

🔹WORKSHOP: “FRANKIE-STYLE”
Beskrivning: I den här workshopen får du lära dig några klassiska och roliga figurer som Lindy Hop-dansens stora ikon Frankie Manning dansade och lärde ut.

Nivå: Denna workshop passar dig som som gått grundkurs/nybörjarkurs i Lindy Hop.
Ledare: Conny Sandh och Agnes Söderlund
Lokal: Stora salen

🔸WORKSHOP: SOLOJAZZ “MAMA STEW”
Beskrivning: För att hylla alla underbara mammor på Mors dag så lär vi ut solojazzrutinen Mama Stew! En koreografi som användes som uppvärmningsdans av Whitey’s Lindy Hoppers.

Nivå: Denna workshop kommer ha ett högre undervisningstempo och passar dig som dansar pardans på minst nivå utveckling/medel alternativt har dansat solodans förut.
Ledare: Erika Rehnberg Blomster
Lokal: Folkdanssalen

Kl 15.00-15.50

🔹WORKSHOP: “LOCKA FRAM DIN KREATIVITET”
Beskrivning: Denna workshop fokuserar på att öka lekfullheten i pardansen. Genom enkla övningar plockar vi fram kreativiteten och skapar förutsättningar för mer spontan och glädjefylld pardans – perfekt inför kvällens socialdans!

Nivå: För alla som dansar Lindy Hop oavsett nivå.
Ledare: Carina Daubner och Johnny Gillner
Lokal: Stora salen

🔸PROVA-PÅ LINDY HOP
Beskrivning: Kom och prova den svängiga afroamerikanska dansen från 1930-talet. Vi utlovar en rolig timme där vi går igenom grunderna för att klara av en svängom på dansgolvet. Och om du redan kan en dansroll så kom gärna och testa den andra!

Nivå: Nybörjare. Varken danspartner eller tidigare erfarenhet krävs.
Ledare: Återkommer.
Lokal: Folkdanssalen

Kl 16.00-17.00

🔹WORKSHOP: “FIXA VINTAGE-FRILLAN”
Beskrivning: Vi lär oss göra vintageinspirerade frisyrer som passar bra till dans! Perfekt inför kvällens fest. Denna workshop kommer inte ha någon specifik ledare utan vi testar och lär av varandra och youtube. Ta med hårnålar, tofsar, borste och gärna en liten spegel och så grejar vi loss tillsammans!

Nivå: Alla välkomna
Ansvarig: Anna Gustafsson och Mia Lindstam
Lokal: Folkdanssalen

🔸WORKSHOP: “PASTAPARTY” – GEMENSAM MATLAGNING
Beskrivning: Delta i ett Pastaparty i stora köket på Hemgården! Tillsammans tillagar vi enkel och förplanerad mat på plats. Detta för att ha kul tillsammans samt att fylla på med energi så man orkar dansa resten av kvällen!

Nivå: Alla. Observera dock att denna aktivitet behöver föranmälas och förbetalas. Läs mer och boka din plats här.
Ansvarig: Karl Munsin
Lokal: Stora köket.