Lördag den 27 maj är det dags för Östergötlands World Lindy Hop Day!
Swingdansföreningarna Lindustry och Linköping Air Swing firar traditionsenligt tillsammans och i år sker det på Dansbanan i Gamla Linköping. World Lindy Hop Day firas i hela världen den 26 maj, på Frankie Mannings födelsedag. Vi firar dagen efter för att kunna göra ett lite större evenemang. Det kommer finnas dansaktiviteter hela eftermiddagen, socialdans till DJ mitt på dagen och till liveband på kvällen. Här finns länk till facebookeventet om du vill hjälpa till att sprida.

TIDER:
12.00-13.00: Socialdans till DJ 
13.15 Workshop: Follower takeover med Ebba och Christian (mer info längre ner)
14.15 Workshop: Dips med Zsuzsanna och Olle (mer info längre ner)
15.15 Workshop: Swingout variationer med Isabelle och Benny (mer info längre ner)
16.30: Vintage shop öppnar.
17.00-18.00: Lärarledd prova-på Lindy Hop, inga förkunskaper krävs. Ingen danspartner krävs.
18.00-21.00: Socialdans till Ding Dong Daddies och DJ.

Ta med en egen vattenflaska!

INTRÄDE till aktiviteterna (enhetspris för hela dagen):
50 kr

FIKA
Om du kan tänka dig att bidra till fikabordet blir vi extra glada! Meddela styrelsen på info@lindustry.se eller prata med Anna Gustafsson. Som ersättning får du fika gratis under hela arrangemanget som tack för ditt bidrag.

OM VINTAGE SHOP:
Om du vill köpa eller sälja tidstypiska kläder, skor eller accessoarer, här är forumet för dig! Du märker själv dina varor (inte galgen) med pris och swishnummer INNAN du tar med dem till dansen. Osålda grejer tar du själv ansvar för att ta med hem sen.

INFO OM WORKSHOPS:

Follower takeover
Orden föra och följa antyder att en person är ansvarig och att den andra personen följer med. Dessa roller kan vara grunden till pardans, men i Lindy Hop finns det utrymme att utforska gränslandet mellan rollerna och dansen kan bli mer dynamisk om vi ibland tänjer på dessa gränser. Vi kommer att utforska hur föraren kan ge utrymme till följaren, hur följaren kan ta initiativ och hur båda rollerna kan inspirera varandra. Nivån passar från nybörjarmedel och uppåt.

Dips
Beskrivning kommer strax.

Swingout variationer
I denna workshop får du möjlighet att utveckla din swingout på ett lekfullt sätt. Vi går igenom olika fotvariationer som kan användas för improvisation i dansen. Vi går även igenom turen Texas Tommy som är en variation på swingout. Nivån passar för alla som har koll på grunderna i Lindy Hop och som vill utveckla sin swingout.

Varmt välkomna önskar
Linköping Air Swing och Lindustry


Evenemanget är drogfritt och arrangeras i år i samarbete med studieförbundet Kulturens och får stöd från kultur- och fritidsnämnden i Linköping.